SZÓLEVES

 

 Biztos vagyok abban, hogy nagyon kuszára fog sikerülni a rövid lista, amit összeírkálok nektek,  de azt hiszem, pont ettől lesz egy sajátos varázsa. Régen is műveltem hasonló produkciókat, ahol összeszedtem, hogy mi történik velem/bennem. Többre sajnos most nem vagyok képes.
 • A változatsság kedvéért fáj a fejem, lassan kezdek beletörődni ebbe az állapotba (a hónapban 3 alkalommal volt migrénem és kétszer fájt a fejem, nem jó muri).
 • Mióta francia és német üzletemberekkel beszélgetek telefonon, már magyarul is könnyedén telefonálok - előtte képes voltam pánikrohamot kapni egy ismeretlen számtól.
 • Ugyan itt: fordítóként dolgozgatok néha, business stuff, köszi mindenki.
 • Hullanak ki az emberek az életemből, puff, puff.
  Idevágó idézet, amit a minap találtam:
I will always treat people how I want to be treated, until I realize that they will not reciprocate. Then I stop giving a shit and start treating them how they treat me.That’s how you know when you’ve lost my respect. And there is no way in hell you are gaining it back easily. (forrás)
 • Nagyon gyanakszom magamra, szinte már biztos is vagyok abban, hogy mi lehet a bajom, de amíg nem látok róla szakvéleményt, nem törődök bele.
 • Illene már eljutnom pszichiáterhez, de sajnos az élet nem ilyen egyszerű. Kell rá a pénz, a pénzért dolgozni kell, a munkához kéne egy olyan stabil állapot, ami mostanában nem jellemző rám.
 • Kevesebb, mint egy hét és karcolom a második X-et, kicsit felfoghatatlan számomra a dolog.
 • Különleges X-Men erőm, hogy mindig belesétálok a forgatások közepébe.
 • Nem értem az egyetemet. 
 • Barátkozom a szexualitásommal, nehezen megy.
 • Pont azok a közösségek utasítanak vissza, akiknek elvileg be kéne fogadniuk és foglalkoztatniuk kéne engem, emiatt jó pár napig durván magam alatt voltam. Mára már csak undorodom az egésztől.
 • Amúgy nagyon hosszú idő után megint barna a hajam, mondjuk tervezek bele egy csavart, de azt se most fogom megcsinálni.
 • Mintha megint megjött volna a kedvem a Vándor írásához, látok benne egy kis jövőt. Ezt már nagyon rég éreztem ilyen szinten.
 • Mellesleg múlt hónapban updateltem azt is, a következő fejezet is készülget, valamint a régieket is javítgatom, majd egyszer lesz egy nagy frissítés azon a blogon is.
 • Ha már itt tartunk, csináltam nem rég egy ko-fi adatlapot; ez egy amolyan támogasd-az-embert-ha-szereted-amit-csinál/vegyél neki egy 3 dolcsis kávét honlap. 3$ jelenleg 800 ft körül van, sajnos ez a minimum, amit utalni lehet rajta, ha tehetném, sokkal kevesebbre állítanám az összeget. Long story short, ha szeretnétek támogatni engem azért, amit csinálok és van paypalotok akkor itt, valamint jobb oldalt van a linkje a ko-fimnak. 
 • KedvesKEDD: Vörösmarty-s téli vásár mellett elkolbászolva a barátokkal meglátott egy ittas férfi, aki zsinórban négyszer lebuzizott engem ordítva, majd képet is csinált rólam a telefonjával. Én meg csak nevettem.
 • Néha meme-ket is gyártok.
mert nehezen tartom kordában az irodalmár énem
ezt meg azért, mert borzasztó mód tudnak irritálni a divatból beintrovertálódott emberek


 • Nő a bal alsó bölcsességfogam, ez az első alkalom, hogy fáj is.
 • Az örök kedvenc auintie fee paródiám tökéletesen leírja, hogy éppen hogy vagyok:


Megjegyzések

 1. nem tudom, mennyire tud ez pozitívként hatni, de akaratlanul is felvisítottam az írós meme-en. zseniális, így újdonsült irodalom-szakosként konkrét felüdülés volt.

  sajnos vagy nem sajnos az introvertált-meme teljesen jellemez, át tudtam érezni a wannabe-introvertáltak felé irányuló ellenszenvet, nem olyan boldogság meg buli annak lenni, mint aminek látszik. :)

  ÉS AUNTIE FEE PARÓDIA

  őszintén sok kitartást kívánok neked, remélem e csodálatos idő ellenére azért néha kisüt a nap a fejed fölött. :)

  VálaszTörlés
 2. @Vic: Örülök, ha tetszett az irodalmas meme, majd még lehet gyártok ilyen tag yourself típusút. Van ezen kívül jó pár homemade a mappáimban, amik publikálásra várnak.

  Nagyon sokan félreértik amúgy ezt az "introvertált" piszkálóós humorom, mert azt hiszik, hogy kollektíven minden introvertáltat leszólok, pedig csak a "divat introvertáltak" zavarnak, meg azok, akik konkrétan ócsárolnak mindenkit, aki nem olyan, mint ők (akik esetleg napi szinten járnak el, könnyen elfecserésznek másokkal, isznak, nem olvasnak könyveket - ??? Like? Miért nézik le azokat, akik inkább filmet néznek olvasás helyett például? Szívük joga azt választani, nem kell egyetérteni velük, csak elfogadni. Random példa, amit nagyon sokszor látok, mint probléma.). Miért az introvertáltság a fő jellemzőjük, amivel ki akarnak tűnni ezek a korábban nevezett hópihék, miért ezzel különböztetik meg maguk másoktól, miért hiszik azt, hogy azért mert ők jobban preferálják ezt az életmódot, feljebbvalóak? Tök butaság, ahogy az is, hogy rengetegszer úgy kezelik az embereket, hogy igen, vannak az introvertáltak, akik teáznak, olvasnak, macskáznak, irodalom buzik, intelligensek, csendesek, kevésbé járnak el kimozdulni és vannak az extrovertáltak, akik minden kedden kokaint szívnak a parkban a padról a 80 legközelebbi barátjukkal és csak alkoholt vedelnek meg üvöltve beszélgetnek felszínes dolgokról. Sztereotíp, szélsőséges és fölösleges nézőpont, amivel meglepően sokan értenek egyet, ignorálva a tényt, hogy nem csak ez a két csoport (intro-extro) létezik a világon (ambivertáltak).
  (Természetesen ez visszafele is sokszor elsül, hangos emberek piszkálják a csendeseket és ítélik el őket, de ezt csak az ostoba, figyelmetlen hangos emberek teszik. Emiatt nem kéne minden "extrovertált" irányba hajló embert szarrá fikázni _az interneten_.)

  Hú, nem kért véleménykifejtés vége, ez nem ellened irányult és egyáltalán nem oktató jellegű, csak gondoltam tisztázom még egyszer és utoljára az álláspontomat.

  Köszönöm szépen!

  VálaszTörlés
 3. istenem, teljesen meg tudom érteni. sajnos vagy nem sajnos nem csak divatból tartom magam introvertáltnak, mert egyáltalán nem buli. tudom, mennyire vonzó a mai fiataloknak ez, mennyire "támblör" és "aesthetic" introvertáltnak lenni manapság, pedig nem csak hab és piskóta. ez a bekategorizálás nekem is borzalmasan böki a csőröm, és az ezzel való felvágás. mitől leszel több, ha bezárkózol, csendesebb vagy, macskázol-teázol-kávézol-irodalmat kedvelsz-olvasol-filmez nézel? mivel vagy több, ha ennek ellentettje vagy, pezsegsz és szocializálódsz 24/7? a válasz semennyire, és buta, 21. századi, ostoba nézőpont. nem lehet az embereket bekategorizálni csak ezért, illetve mindegyik kategóriának vannak előnyei-árnyoldalai. és sokan tényleg azt hiszik, csak ez a két végkifejlet van, vagy elzárkózol a külvilágtól, vagy nyakig benne vagy. nincs közöttes érzés. pedig de.
  a másik, hogy miért hiszik azt emberek, hogy egy introvertált/extrovertált ember csak a nagytudású oldalakon leírt itro/extro személyiségjegyeket követheti, csak úgy viselkedik? egy introvertált embernek is lehet olyan napja, amikor teljesen elengedi magát, harsány és hangos, a figyelem középpontjában van, és ugyanígy az extrovertáltak is bezárkózhatnak a szobájukba, teázhatnak, simogathatják a macskájukat-kutyájukat-patkányukat-akármijük van.
  sosem értettem, mire jó a folytonos fikázás mindkét fél felől. ahogy azt sem, hogy az intro/extrovertáltságoddal mire föl vág fel valaki. like???? megmondom őszintén sosem voltam ítélkezős kategóriájú, utálom is az előítéleteket bármiféle irányultság (vallás, nemzetiség, jelen esetben pedig ugye az intro/extro-dilemma miatt) alapján. valakik ebből élnek. egészségükre.

  nem mellesleg sokszor én is filmeket nézek olvasás helyett. még jó, hogy nem találtak meg a divat-introvertáltak és nyakaztak le kétszer egyhuzamban, hogy mertem ilyet tenni. egyébként meg egy extrovertált barátomat se láttam még minden pénteken futni a kisboltba alkoholért meg a parkban kokaint szívogatni. nem is értem, miért képzeli ezt a sok divatintroveltált picsa.

  egyáltalán nem vettem piszkálódásnak, kioktatásnak, őszintén imádom emberek nézőpontjait olvasni. őszintén nem gondoltam volna, ekkora választ írok neked, de jól esett kifejtenem a véleményemet. (hogy ez mennyire érdekel, nem tudom, mindenesetre köszönöm a lehetőséget)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Transz* fun; hogyan ne halj meg nyáron

Milyen egy nonbinary személlyel kapcsolatban élni?