ŐSZI-TÉLI JÓSÁGOK 1/2


Újabb kedvences bejegyzés, most az őszi és téli kacatokról, jónak ítélt dolgokról, számomra értékes csecsebecsékről.


RUHÁK & KIEGÉSZÍTŐKA DZSEKIUgyan az a dzseki, amit ebben a bejegyzésben is láthattatok, a csavar, hogy már több rajta a csicsa.
Én is szeretek pineket gyűjteni, eddig ez az öt van a dzseki mellkasán, illetve egy-egy a két sarkában; a transz zászló és egy ismeretlen üdítős kupak, amit egy biztisítótű tart az anyagon (és amit még évekkel ezelőtt találtam az út szélén, mellesleg).És a felirat a hátulján, amit még a nyáron festettem rá. Ismerős lehet a szöveg azoknak, akik játszották/megnézték a Night In The Woods c. játékot.
TÁRCANagyjából hat év után úgy döntöttem, hogy itt az ideje venni egy pénztárcát (előtte a zsebemben vagy egy fülhallgatótartóban hordtam a pénzem, nem volt praktikus). Hosszú ideje szerettem volna már egy (mű)bőr tárcát, szerencsémre valamikor még október elején rábukkantam erre a darabra, ami kifejezetten olcsó volt.
TÁSKA


Ideje volt már szerezni egy új táskát is, mert az előző lassacskán lemállott a vállaimról. Vintázs volt a cél (vagy vintidzs?), mint a pénztárcánál is, azt hiszem célba találtam vele.

FILMEK


THOR: RAGNAROK


Kötelező megnézni, még akkor is, ha nem vagy érdekelt a Marvel filmekben. Előzetes tudás minimálisan kell a film megértéséhez, aminek a humora és a látványvilága zseniális, a karakterei, hogy is mondjam, odabaszósak. KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE


Eszméletlen harcjelenetek, iszonyat dinamikus történet, nagyon érdekes karakterek, szörnyű szóviccek.


MURDER ON THE ORIENT EXPRESSEz a film elég vegyes visszajelzéseket kapott, sok Agatha Christie rajongó szólta le. Szerintem kifejezetten jó, viszont - és itt jön az, ami miatt megértem a hőbörgőket - nem Agatha Christies. Alap ötletnek a könyvet használja fel, a karaktereket is úgy rakosgatták bele, de mindent kidíszítgettek, felturbóztak. Tipikus amerikai thrillert gyurmáztak belőle, aminek az alapja Agatha Christie klasszikus krimije. Aki nem olvasta a könyvet, az kifejezetten élvezni fogja benne a fordulatokat (körbekérdeztem, nem hasraütés szerűen jelentem ezt ki). Még én is jól elszórakozgattam rajta, pedig már kétszer olvastam a regényt.


KÖNYVLehet észrevették páran, hogy szeretem Frici írásait, próbálok is minél többet magamévá tenni, pontosan ezért kezdtem bele ebbe a könyvbe is. Novellák gyűjteménye, minden egyes történet valahogy kapcsolódik valamilyen betegséghez, orvoshoz, kezeléshez. Nagyon szórakoztató és érdekes, ahogy (legtöbbször) humorosan ír ezekről a témákról, na meg, feltűnő, hogy Karinthy nagyon is tájékozott volt ilyen téren. A kedvenc novellám belőle a Nevető betegek, mindenkinek ajánlom! A szívkitépésre készüljetek fel, mielőtt belekezdenétek.ZENE

THE SCORE
A legjobb boost zenéket gyártják, ha épp mély ponton van valaki, szomorú zenék helyett az ő albumaikat ajánlom hallgatásra!FRANZ FERDINANDDrága Palmer barátom (aki társszerző a Bolondok Aranyánál, heló) mutatta be nekem ezt a bandát, akiknek elég egyedi stílusuk van, amivel már a hallgatásuk első két percében azonosulni tudtam.

HURTS
Bevallom őszintén, én régen nagyon nem szívleltem ezt a bandát, de az évek alatt szép lassan megtetszett a zene, amit gyártanak és talán 2016-ra könyveltem el magamban, hogy na, most már rendszeresen hallgatom őket. Idén a Beautiful Ones-zal megfogtak, azóta nem is eresztettek, az új albumukat is loopon játszom egész ősszel.HELYEK
Indítanék egy, a Wikipedia-ról másolt funfacttel:
"Karinthy Frigyes és felesége, Böhm Aranka legendás alakok a Hadik életében. Itt töltötték mindennapjaikat barátaik és más szerzők társaságában. Karinthy a kávéházakban dolgozott. Munkásságát akár eszerint is csoportosítani lehet. „...szerzőnk életművének első vagy Hadik-csoportjába tartozik pl. A Capillária, Tanár úr kérem stb.; a második vagy Centrál-csoportba sorolandók pl. A Minden másképpen van, a Krisztus és Barrabás és utoljára, de nem utolsósorban – az Utazás a koponyám körül; végül a harmadik vagy New York-csoport jellegzetes művei az Így írtok ti, a Görbe tükör, a Budapesti emlék, az Együgyű ábécé és az ezekhez hasonlók. ” További törzstagok: Kosztolányi Dezső és felesége, Harmos Ilona, Tóth Árpád, Füst Milán, Nagy Lajos, Heltai Jenő, Rejtő Jenő, Ascher Oszkár, Hunyady Sándor, Turcsányi Elek és mások. A kávéházban sakk-kör is működött, aminek Karinthy volt az elnöke."

Maga a kávéház gyönyörű, ötvözi az újat a régivel, valamint bizonyos helyeken vicces is, például a mosdókban mindenhonnan Frici figyeli az embert különböző jelmezekben. Bent még nem fogyasztottam, csak a teraszon, ami szintén nagyon hangulatos. Az ételeik finomak, ahogy a kávék és a forrócsokik is, amiket nagyon stílusosan szolgálnak fel. Persze a hírnévből és a történelmi háttérből következik, hogy nem egy olcsó hely, de (amin én is meglepődtem) nem is méregdrága. 

@nprfrg által megosztott bejegyzés,

(Az egyik, korábban említett forrócsoki, fehér.)


Megjegyzések

 1. Jeeeeee belekerultem *-* amugy hello szia kommentelek már ha elolvastam! Jo volt király lista már majdnem buzzfeed meg minden " tíz dolog ami el fogja robbantani az agyad így ősz táján"

  VálaszTörlés
 2. @Joshua Palmer: Ne adj ötleteket, mert a végén tényleg átmegyek buzzfeedbe!
  "DIY! 11 vegán kávé, amit muszáj elkészítened otthon, receptek a képek alatt"
  "Top 5 bistro Pesten, ahol ingyen van a wifi"
  "Leárazott kiscicás cuccok ebayről wishlist, linkekkel"
  "10 őszi Twitter dráma, screenshotokkal"
  "Tippek last minute karácsonyi ajándékokhoz"
  "Hogyan részegedjünk le 1000 forintból szilveszterkor?"

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Transz* fun; hogyan ne halj meg nyáron

Milyen egy nonbinary személlyel kapcsolatban élni?