8 „nem túl ismert” Youtuber, akiket érdemes nézni


 Youtuberek, videók és egy-egy rövid leírás arról, hogy milyen kontentet szoktak felpakolni.


  A napokban valahogy rámjött a bugi, hogy írjak egy relatíve rövid bejegyzést ezekről az emberekről, mert szerintem megérdemlik, hogy nézzék őket; szórakoztatóak, humorosak és tehetségesek abban, amit csinálnak. Remélem néhányuk elnyeri az olvasóim tetszését! Kezdjük Jimmyvel.

1. Tehát jimmy0010, avagy James Hill, angol TV/rádió előadó, blogger. Jimmy videóinak nagy része paródia, fecsegés, miközben építkezik/mosogat/csapot szerel (ami miatt nem igazán lehet komolyan venni), néha megpróbál főzni is. Nagy ritkán felhoz komolyabb témákat, mint pédául a LGBTQ+ közösség helyzete (megj. maga Jimmy is queer). Imádom a személyiségét, a humorát és hogy minden videója egy kicsit kínos.2. KickThePJ, azaz PJ Liguori, szintén angol, bár ő filmkészítő, mesemondó, a Youtube artsy oldalára csúszik át. A videói enyhén elvontak, futurisztikusak, ironikusak. Külön felhívnám a figyelmeteket ERRE és ERRE a videójára.
Míg a fő csatornáján kisfilmek, kicsit komolyabb dolgok találhatóak, addig a side channeljén többnyire vlogok, rajzos videók, playthroughk és az előbb belinkelt videókhoz hasonló faszságok vannak.3. Conan Gray, az esztétikum maga, egyszerre egy 18 éves művészsuliból szabadult friss egyetemista és egy banánkenyér megszállott nagypapa. Conan borzasztóan aranyos, ambiciózus és pure, a videói megnyugtatóak és kellemesek. Beszélgetős, csevegős videókat, vlogokat, saját zenéket és dalfeldolgozásokat szokott kipakolni.
4. CatCreature, másnéven Annabelle G egy művésziskolai tanuló, aki többnyire a kolis életéről vlogol, esetleg arról, mikor hazamegy vagy a barátait látogatja. Azért szeretem nézni a videóit, mert mint Conannél, itt is jellemző a nyugodtság, esztétikusság. Mellette pedig rengeteg dolgot lehet megtudni az ottani kolis rendszerről, iskolai feladatokról, amik szerintem tök érdekesek.


5. Shmoxd, avagy Bryan Perrenoud az első olyan faszi, akitől hímzéses, ruhafestős, ékszerkészítős tartalmat láttam, az meg csak hab a tortán, hogy kurva jól is csinálja ezeket. Néha vlogol, de többnyire kreatív DIY videókat tölt fel (patcheket, felsőket, táskákat, gyűrűket, cserepeket, stb. készít stílusosan).
6. MilesChronicles, a meme dad Miles McKenna az internet legmelegebb, legmemewortybb videóit gyártja. Amellett, hogy vicces kontentet tol a képedbe, végignézheted, ahogy a youtuber idő közben magára talál; meleg lányként indult, majd nonbinaryként coming outolt, ma már csak a transzmaszkulin címkét rakja magára és mint fiú éldegél nagy melegségben.7. doddleoddle, mármint Dodie Clark egy angol énekes, ukulelebűvész kis napsugár. Gyönyörű hangja van, aminél már csak a személyisége szebb. A dalairól, feldolgozásairól töltöget fel videókat a fő csatornájára, míg a side-ra vlogokat, kihívásokat, egyéb általam erősen ajánlott tartalmat is pakolgat. Többször említ mentális betegségeket, szexualitásokat.


8. furrylittlepeach, azaz Sha'an d'Anthes egy hihetetlenül tehetséges és pezsgő, aranyos, ausztrál művész. A szintén tehetséges fotós barátjával él és utazgat néha, a munkáiról, útjairól szokott vlogokat felrakni. Borzasztó motiválóan hatnak rám a videói, szóval ha valaki kreálgatni szeretne, nézzen rá a csatornájára.


Megjegyzéseket a jobb felső sarokban kacérkodó COMMENT(S) feliratra kattintva hagyhattok.

Megjegyzések

 1. Heey!
  Mint nagy youtube fanatikus, hálásan olvastam ezt a kis írást, ezért gondoltam egy kis kommentszösszenetet azért itt hagyok :D
  Különösen szeretem a kevésbé ismert videósokat, így Sha'an d'Anthes és James Hill kivételével ismertem a többieket, Conan és Dodie pedig külön helyet foglalnak el a szívemben.

  Esetleg Ben J. Pierce-t tudnám még ajánlani (zenész, sminkes, toxic masculinity-ellenesség és a szörnyű szóviccek képviselője), bár lehetséges, hogy már ismered. Illetve a New Age Creators csapatát, ahol 5 fiatal készít kreatív, rövid videókat, változatos témában.

  Szóval köszönet az ajánlóért, ha esetleg akad még (könyvből, filmből, sorozatból, wcpapír márkából, bármiből), én szívesen látnám! :D

  VálaszTörlés
 2. @darrell:
  Örülök, hogy tetszett ez a fajta bejegyzés és annak is, hogy emiatt írtál, én a kommentekért vagyok hálás!
  Ben J. Pierce-t ismerem, bár még nem nagyon néztem őt, van nagyjából egy tucat youtuber, akikre néha tévedek rá, megnézem 2-3 videójuk, aztán el is felejtem a csatornájuk egy hónapra. Majd bepótlom a bepótolni valót vele is! A New Age Creators-ra is rákerestem, tőlük is néztem már kontentet, bár nem is jutottam tovább annál és nem voltam tudatában kik tették fel azt. Köszi az ajánlásokat!!
  Akad még bőven, szóval most, hogy így...másodjára is felhívják erre a figyelmem, nagyon valószínű, hogy írok még ebben a témában.

  Köszönöm a hozzászólást!

  VálaszTörlés
 3. rövidre fogom, mert mindjárt megfulladok: köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet Conan Gray-re, napok óta le sem bírom tenni a vlogjait. egy csoda.

  de persze a többiek se piskóták! szóval erre a bejegyzésre tőlem megy egy szép nagy pirospont! (nem mintha olyan sokat érnél vele, de azért megy.) :)

  VálaszTörlés
 4. @Vic: Jajj, ennek tényleg nagyon örülök! Conan videói nagyon addiktívak a hangulatuk miatt, szerintem, meg sokat hozzátesz Conan kellemes személyisége is. Anno '72-ben én is végigdaráltam a videóit, mikor először jött velem szembe a csatornája.
  Köszönöm szépen!! Értékelni tudom a pirospontot, elrakom nehezebb időkre.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Transz* fun; hogyan ne halj meg nyáron

Milyen egy nonbinary személlyel kapcsolatban élni?