egy nagyon komoly cikk az extrovertáltakról


 Kik azok az extrovertáltak? A válasz borzasztóan egyszerű; az extrovertáltak napi 24 órában ismeretlen emberek társaságában hangosan társalognak más extrovertáltakkal, isznak és kiközösítik nem extrovertált társaikat, esetleg még meg is bántják őket, hiszen aki ilyen típus, az nem értheti meg a másik véglet világát - az introvertáltakét.

 Egy rövid cikk, mert ez a téma már masszívan ki szeretne peregni az ujjaimból, lehetőleg mértékkel vegyétek komolyan, véleményeket szívesen fogadok. Mennyire fontos, hogy magadba karcold ezt a bélyeget?
 Esszenciális tényező az életben, hogy eldöntsd, te extrovertált vagy introvertált személy vagy-e, hiszen egyértelmű, hogy a világ és az emberek bonyolult személyiségének felépítése ilyen egyszerűen bináris és nem skálaszerű, valamint szintén fontos, hogy ezen két típus sztereotipikus leírása szerint szemléld a körülötted lévő embereket.


 Az extrovertált embereknek sokkal könnyebb minden,
 hiszen köztudott, hogy az introvertáltak élete sokkalta nehezebb, mint a miénk; mi extrovertáltak nem tudhatjuk milyen a szorongás, milyen az, ha nem tudunk megszólalni, beilleszkedni, soha nem gondoltunk túl semmit és a pánik szót is csak hallásból ismerjük.

 Mi nem szeretünk olvasni, kényelmesen eltölteni pár napot egyedül, soha nem lesz elegünk a folytonos szórakozásból, a mentális betegséggel rendelkező extrovertáltak lassan kihalnak, olyan kevesen vannak a planétán, továbbá kryptonitunk bármilyen forró ital, amiben nincs alkohol és képtelenek vagyunk nem harsányan megszólalni.

 Gondolom tudjátok, hogy nehézségei is vannak ennek az létformának.
 Egyik legszomorúbb tény, hogy mi extrovertáltak egyszerűen nem értjük meg az introvertáltakat és összekeverjük őket az antiszociálisokkal, mert nem vagyunk képesek megérteni, hogy a kettő nem ugyan az. Egyik alkalom követi a másikat, mikor tapintatlanul rákérdezünk mindenki előtt, hogy az introvertált ismerősünk miért csendes, miért visszahúzódó és 10/10 alkalommal elítéljük őket, mikor nem tartanak velünk egy eseményre, ahol idegenek és szociális interakciót igénylő szituációk várhatják őket.

 Az extrovertált embereknek azért is zökkenőmentes(ebb) az élet, mert minden emberrel könnyű szerrel elbeszélgetünk, imádjuk a felszínes csevegést, kifejezetten keressük az alkalmat, hogy új embereket ismerhessünk meg és egyáltalán nem félünk, szorongunk vagy gondoljuk túl, ha telefonálnunk vagy találkoznunk kell valakivel. Komolyra fordítva a szót:
 kurvára elegem van abból, hogy a magukat introvertáltaknak valló emberek egy része (főleg interneten) hogyan áll hozzá ehhez az egész koncepcióhoz. Az introvertáltak nem különleges hópihék, nem egyedülállóak és nem meg nem értettek, valamint nem az összes extrovertált van nonstop emberek között, rendelkezik profi szociális képességekkel és iszik, bulizik megállás nélkül.
 Könyörgöm, ezek sztereotípiák két személyiség típusról. Kurvára nem csak ezek a típusok léteznek, ez egy - hogyan is fogalmazzak, - spektrum. Az emberek bonyolultabbak, összetettebbek, komplikáltabbak annál, hogy most azt mondjuk; vannak a hangos húsok meg a kávészürcsölő könyvmolyok.

 Jó pár barátom inkább az extrovertált bélyeg felé hajlik, velem együtt, rengeteget járunk el, tivornyázunk, szélesek az ismerősi köreink és be nem áll a pofánk, ha találkozunk. Plot twist, pár nap után nekünk is kell a pihenő, mikor otthon punnyadva bújjuk a laptopot vagy a könyveinket egymagunkban, mi is iszunk teát, mi is tudunk szorongani és túlpörögni agyban a múltat, jelent, jövőt.

 Ugyan ez leírható a másik csoportkára, hiszen nem csak ilyen tapló, buli goblin, szociális barátaim vannak. Van jó pár ember köztük, akik az introvertált stigmát kapnák, ha pár tumblr blogger kezébe kerülnének és szintén itt egy 180°-os fordulás Páltól; ők is eljárnak szórakozni, ismerkednek, iszogatnak. Csupán a tempó és az intenzitás tér el, de a cselekedetek és az érzelmek ugyan azok.

 Tehát kérlek titeket _intovertált_ barátaim, hagyjatok fel ezzel az "extrovertáltnak lenni milyen könnyű" felfogással és azzal, hogy elemzitek, esetleg szidjátok a szociálisabb embereket, mert ez bűn nagy faszság részetekről, ahogy az is, hogy beleépítitek ezt az egész introvertált kultuszt a stílusotokba és arcon csapjátok a könyveitekkel azt, aki húzza a száját, mikor kijelentitek, hogy ti macskákkal fogtok meghalni, egyedül és ezt senki nem értheti. Nem minden extrovertált bunkó, aki piszkál titeket és elítél. 

A seggfejség nem annak kérdése, hogy valaki könnyebben nyílik meg avagy sem.

Ugyan itt szólnék a fent említett _extrovertált_ olvasókhoz is. Titeket arra kérlek, hogy nézzétek el ezt a sok hülyeséget, amit rólatok írnak, és ne legyetek parasztok a visszahúzódó emberekkel.


Záró mondatom pedig, hogy kérek mindenkit, vegye figyelembe, hogy nem csak a szélsőségek léteznek. Az ambivertált személyek a legelterjettebbek, csak ezt a sok teaimádó, sorozatfüggő macskásnéni nem igazán fogja fel.
Megjegyzéseket a jobb felső sarokban kacérkodó COMMENT(S) feliratra kattintva hagyhattok.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Transz* fun; hogyan ne halj meg nyáron

Milyen egy nonbinary személlyel kapcsolatban élni?