Transz* fun; hogyan ne halj meg nyáron


 Mivel nyár van egy ideje, gondoltam megejtek egy olyan bejegyzést, ahova összegyűjtöm, hogy ilyen meleg és undorítóan nyúlós időjárásban mire fontos szless érdemes odafigyelni, ha transzmaszkulin vagy, leszorítod magad, satöbbi.

 Még mielőtt ideömleszteném a tanácsaim és a tapasztalataim, gyorsan végigveszem, hogy mi is az a transz, eszik-e vagy isszák, amolyan gyorstalpaló azoknak, akik nem ismertek a témában. 

 Ehhez fogtam, és előkerestem egy házi dolgozatom, amit anno még etikára szerkesztettem össze, és picit belepiszkáltam. Most már talán megállja a helyét a blogon is ilyen rapid tájékoztató témában. Szép képek is vannak benne, lehet őket nézegetni, sőt, rajzoltam is hozzá, így nem lesz olyan száraz. 
(Megjegyzés: Ez a szöveg nagyon le van butítva, hiszen azoknak, akik nincsenek tisztában a nemek sokszínűségével, szexualitásokkal, stb. a lehető legegyszerűbben és érthetőbben kell bemutatni ezt az egész produkciót - plusz ebben a dolgozatomban 15-16 éves célközönséget kellett megcélozni. Ha már kényelmesen mozogsz ilyen körökben, vagy nem akarod újból átrágni magad az alapokon, csak tekerj lejjebb!)

Az alábbi képekre kattintva olvashatjátok el ezt a pár oldalt: Tehát, a szövegben szó esett a body dysphoriáról, ami azzal jár, hogy az ember, egyszerűen fogalmazva, rosszul van a testétől. Nem csak testsúly vagy testalkat miatt, ami talán a cis olvasóknak ismerős lehet, hanem azért is, mert konkrétan sok transz* embernek a nadrágja, felsője nem azt a testrészt takarja, aminek ott kéne lennie. 

 Erre találták ki a leszorítást és a packinget, amik nem másra jók, mint hogy az embereknek laposra szorítják a mellkasát és az alsónadrágjukba olyan, hogy is fogalmazzam, műfalloszokat tesznek, amik realisztikusak és akár még üríteni is lehet velük, állva. Így a viselőik is jobban érzik magukat és az embertársaik között is könnyebben beolvadhatnak, mint „férfiak”.

Na már most, leszorítani lehet, szabad, de okosan kell csinálni.
 Főleg ilyen dög melegben, mikor izzadunk és halál hörgünk a hőségben, nagyon oda kell figyelni, hogy rendesen jussunk levegőhöz, ne dörzsölje sebesre a bőrünk a leszorítónk anyaga, stb.

Legésszerűbb ilyenkor az ismertebb, sztreccsesebb anyagú leszorítókat hordani, amikből egyszerű kibújni, ha esetleg fulladoznátok vagy már túlontúl kényelmetlen lenne.

 A legközkedveltebb márka a GC2B, ők nem csak leszorítókat gyártanak, hanem sok más csudajó dolgot is. Sokan erre esküsznek és bevallom eddig rosszat én sem hallottam róla. A leszorítóik kényelmesek, minőségiek, sokáig bírják és jól szorítanak mellmérettől függetlenül, ráadásul (!) már van bőrszínű kollekciójuk is, ami nyáron azért jön főleg jól, mert ujjatlanok, kivágott, lenge felsők alá ideálisak. Hab a tortán, hogy úszni is lehet bennük, bár vízben tartózkodáshoz ajánlott eggyel nagyobb méretet viselni és nagyon, nagyon-nagyon odafigyelni, hogyha kényelmetlen vagy fáj, rögtön ki kell jönni a vízből!
Íme, néhány darab az említett nude kollekcióból. 
Mit veszünk észre rajtuk? Szépek és drágák, mint a bűn, pedig itt még nincs is hozzájuk adva a szállítási díj.
Alapból a kisebbik leszorító, ami nyárra jobb, mert kevésbé sülsz bele, 
33 $ ami az online váltó szerint jelenleg ~8,927 ft. Ehhez hozzácsapjuk a Magyarországra történő szállítás árát, ami 
11.25 $ és máris ~11 971 ft-nál tartunk, pedig csak 1 db leszorítót rendeltünk.
Tehát, ha az embernek van fölösleges 12 000 ft-ja, van szíve beáldozni ennyit vagy szimplán csak nagyon a minőségre megy, annak ezt tudom ajánlani, mert megéri a pénzt.

Persze van olcsóbb módszer is, ilyen leszorítót akár 1500-2000 ft-ért is rendelhetsz e-bayen vagy aliexpressen, viszont. (!)
Sokkal nagyobb az esélye, hogy baleset történik (köszönhetően a csatos megoldásnak az oldalán), ha ilyen leszorítót használsz, az anyaguk nem szellőzik és egyáltalán nem nyúlik, tehát mozogni is sokkal nehezebb bennük. Csak fekete, fehér és szürke színben elérhetőek és megesik, hogy nem olyan méretet kapsz, mint amekkorát te kérvényeztél az eladónál.
 Ha ilyen leszorítót viselsz, ajánlom, hogy tárazz be hintőporból is, mert kelleni fog. Az ember izzad, az agyag dörzsöl, ezekre tökéletes megoldás.


 Másik leszorítási tipp, amit nyáron belehet vetni, az a kineziológiai tapasz, bár ez inkább laposabb mellkassal rendelkezőeknek válik be, viszont azoknak működik és sokkal kényelmesebb, mint egy anyagból készült leszorító. Nem izzadnak bele, a felsőjük alatt sem látszik semmi és jól tartanak. Képekért és tutorialokért, hogy hogyan lehet effektíven letapasztani magad, keressetek rá googleban "chest binding with kt tape" szavakra!Figyeljetek arra, hogyha nehezen kaptok levegőt, fáj, szúr, kidörzsölte a bőrötök a leszorító, a lehető leggyorsabban vegyétek le. 
Mindig tartsatok szüneteket, pl. bementek a wc-be, kilazítjátok/leveszitek, majd pár perc múlva visszaveszitek.
Alváshoz ne hordjátok őket, csak ha muszáj!
Egy héten minimum egy napot töltsetek leszorító nélkül és napi 8-9 óránál tovább ne legyen rajtatok!

Ezekre nyáron főleg oda kell figyelni, különben baleset lehet a vége, azt meg senki nem akarja.
Felsők szempontjából, ha nem akarjátok, hogy a leszorítótok kilátszódjon, mert zavar titeket, ajánlatos szűk ujjú, nem kivágott pólókat és trikókat hordani, amikkel az egyetlen baj, hogy szinte sehol se találni ilyeneket, de ne hagyjon el bennetek a remény!


(Hatalmas boost tud lenni, ha férfi dezodort, sampont és egyéb tisztálkodó szereket használtok, ugyan ez jellemző az alsóneműkre, fürdőnadrágokra is.)Egyenlőre ennyit a transz* témáról, legtöbbször a leszorításról kaptam kérdéseket innen-onnan. Ha más is érdekel, a kommenteknél, chatban, e-mailben és twitteren elérhető vagyok, sajnos instagramon egy darabig nem fogok tudni visszaírni.

Szép nyarat!

Megjegyzések

 1. Bár te világosítottad volna föl anno kisebb,szőrtelenebb önmagamat (remélem csillagos 5öst ért a prezentációd)
  Habár nem szeretem felcímkézni magamat, de a biszexuálisok közé vagyok besorolható szexualitás terén (tudom egyesek számára a biszexualitás csak móka és tagadás), viszont nagyon is vallásos családba tartozom, minden vasárnap megtalálhattok a helyi templomban. Nem tudom kedves Ábel mennyire vagy oda az ilyen témákért, csak azt akartam megtudakolni, hogy szerinted mennyire ősszeegyeztethető egy ember hite és a szexuális irànyultsága/élete?🌈

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem nem függnek össze, az olyan hitre meg, ami tagadja a nem cishet emberek létét és boldogságát, nem tudok szép szavakat írni. Egyeztetni lehet a kettőt, de nem szükséges. Mellette meg persze felfogás kérdése az egész (hiszen nem minden keresztény, zsidó, muszlim, etc. van ellenünk, mert az elfogadás nem vallás kérdése). Furcsa és érdekes téma ez, de ennél komolyabb, összetettebb véleményemem nincs!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milyen egy nonbinary személlyel kapcsolatban élni?