Breakfast Club

Egy tucat ötlet, hogy mihez kezdj magaddal ősszel

 Másképp megfogalmazva, már megint irónikus kedvemben vagyok, ezt pedig egy blogbejegyzéssel szeretném alátámasztani nektek. Kezdjük.

 Ősz van. Ez, öhm, azt jelenti, hogy kedves diáktársaim lelkei lassan elszublimálnak a testükből, sokan a tetőkről való leSherlockholást fontolgatják, etcetera.

Hogyan fordítsuk az iskolakezdést és az átmeneti angliai időjárást a javunkra? Egyszerű! Átmegyek Petőfibe és tizenkét pontba elárulom nektek:
1.  Alakíts ki magadnak egy reggeli rutint!

Tehát, állítsd be az ébresztődet hajnali 4-re (lehetőleg egy olyan nótát, amit nem baj, ha rövid időn belül drasztikusan megutálsz), hogy időben elkészülhess és be is érj az intézménybe, ami a világ másik felén helyezkedik el. Persze zuhanyozni nem lesz időd, ahogy a reggelid is abból fog állni, hogy 3-4 alkalommal kinyitod a hűtőt, hátha van benne valami, amit gyorsan megtudsz enni. Kávézni bevállalós, mert nem biztos, hogy marad időd a wc-re rontani, a teát meg úgy is elfelejted és kihűl a konyhapulton. Rángasd fel a padlón heverő ruháidat (Csak azt, ami átmegy a szagteszten!), dezodor, lehetőleg fosd meg a mogad, aztán futás.
A rutin nagyon fontos az életben, nekem is rengeteget segített!


2. It's tea time

Az ősz egyenlő a teázással, mert más évszakban mégis milyen teázni?  Naugye. Milyen már, ha valaki arról postol képet, hogy nyáron teázik? Esetleg tavasszal? Ne nevettess.
Szóval, ősz = tea, alap képlet, fontosabb, mint a gyökvonás.
Mint már említettem, reggel fölösleges teát készíteni, bár mikor hazaérsz és meglátod jéghidegen a tetemét, úgy se lesz többet kedved a kísérletezéshez.
Jobb ötlet; termosz! Mennyivel praktikusabb termoszban hurcolni egész nap a löttyöt, ugye? Hisz így ki tud folyni, lehúzza a táskád, mindig útban van és mikor azt hiszed, hogy kitöltöttél magadnak egy nice cuppa tea-t, majd belekortyolsz, kellemesen kiégeti a 100 °C-os gyönyör a szádat.
Estére a legideálisabb zöld, esetleg fekete teát inni; a zöld vízhajtó hatású, tehát 4-kor csak úgy kipattansz az ágyból, hogy szaladhass a mosdóba (nem is kell ébresztő), a fekete tea koffeintartalma miatt meg le se kell feküdnöd!


3. Esős napokon...

Írj listát a teendőidről, nézz elvont filmeket és próbáld nem átadni magad a mentális betegségeidnek.
Juhú! Csak semmi klisé.
Filmek, amiket ajánlani tudok (könyörgöm, feliratosan nézzétek meg őket);

 • Dead Poets Society
 • The Judge
 • Breakfast Club
 • The Prestige
 • The Riot Club
 • Kill Your Darlings
 • The Imitation Game
 • Perks of Being a Wallflower
 • The Grand Budapest Hotel
 • Frank
 • God Help The Girl
 • Shutter Island


4. Kenceficék, meg egyéb self care cuccok

Rush into Lush, engedd ki magadból a white girlt, vegyél mindenféle krémet, bathbombot, maszkot, kend magadra és várd a csodát.
Vagy akár otthon is kutyulhatsz Pitonosan is valamit, az internet tele van receptekkel. Személyes kedvenceim:

 • Tojásfehérjés arcmaszk idegösszeroppanásra,
 • Aole verás krém éjfélkor befejezett prezentációval,
 • Arckrém az elmúlt gyerekkorodból,
 • Tusfürdő répából és a rád zúdult felelősségekből

5. Nemigen.

Menj el érvénytelenül szavazni! Társaságnak ott van Viktorka. Ajánlom, hogy közben a The xx zenéit hallgassátok.
⊗ ⊗


6. Olvasás

Nem kell megijedni, szó sincs olvasásról. Fogj egy könyvet, ülj az ablak mellé egy teával és esztétikusan rendezgesd el a kellékeket az asztalon. Kész? Remek, ezután fotózd le, és tedd közé az interneten, hogy negyedjére olvasod újra azt a fantasztikus könyvet (aminek meg kellet nézned a gerincét ahhoz, hogy le tudd írni a címét, mert még azzal se voltál tisztában).
Ehhez a ponthoz kortárs alkotásokat ajánlok, minél elvontabb, annál több figyelmet kap a kép a világhálón.


7. Kártyajátékok

Az őszi éjjelek a legjobban arra, hogy elpókerezd az összes megtakarított pénzed, ha pedig már kifosztottak, át lehet térni ételre, tányérokra (két levesestányér és egy jénai felér két fekete zsetonnal, pl.), vagy ha kreatívak vagytok, szinte bármi mással lehet helyettesíteni a téteket.
Emellett ott van a kamu, amivel örökre magadra tudod haragítani a barátaidat, az UNO és a Solo, amivel polgárháborúk robbantak ki, gyengébb idegzetűeknek marad a römi.


8. Felejtsd magad YouTubeon

Szarvas hiba éjfél tájékán felkolbászolni YouTubera azzal a szándékkal, hogy csak megnézed az új videókat, amiket a követett youtuberjeid potyogtatnak ki. Nagyon jól tudjunk, hogy az ember ujja az esetek többségében elvándorol az ajánlott videók felé és legközelebb hajnali háromkor ocsúdunk fel, mikor már úgy is mindegy, hogy megnézünk-e még egy smink videót, ami nem is érdekel vagy egy ötvenkét perces, vágatlan Undertale playthrought.9. Tanulás

Vicceltem, jöhet a 10-es pont.


10. Hagyd el az esernyődet

Ez mondjuk a saját véleményem, de én nagyon szeretem az esős időt, és ha nincsenek nálam iratok, könyvek, egyéb számomra fontos értéktárgyak, akkor a világ összes hanyagságával barangolok az esőben ernyő és kapucni nélkül. Én általában nem fázom meg, de ha veletek ez történne, akkor újból feltudjátok használni az itt felsorolt tippeket, míg otthon gyógyultok. 10/10


11. Kíváncsiskodás

Kérdőjelezz meg dolgokat; Például a létezésed. Ilyen borús időben a legjobb egzisztenciális krízisben vergődni. Ha ez a program elfajulna, egy sorral lejjebb találsz egy másik cikket arról, hogy hogyan mássz ki a szarból:


12. Írj paródiákat sablonos cikkekről

Egész jól ellehet vele ütni az időt, higgyetek nekem.Megjegyzések

 1. Pontosan ilyen hülye tippekkel teli blogot vezetek, mégis itt röhögök. Akarom írni, ez egy olyan bejegyzés, amitől ráköptem a hideg teámat az olvasatlan könyvemre.~

  VálaszTörlés
 2. @Cynterella: Mindenki bűnös szenvedélye az ilyen cikkek olvasása; ahogy nekem is, hiszen különben nem látnám, hogy léteznek. Örülök, ha átjött a vicc és nem vetted magadra, mert ezeket a kis szatírákat senki ellen sem írom. Have a nice day!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Transz* fun; hogyan ne halj meg nyáron

Milyen egy nonbinary személlyel kapcsolatban élni?