Egypercesek a reggeli tea mellé


Apró novellák, drabblek gyűjteménye (most figyelj) a fiúkról.Szeretem, ha hagytok kommenteket.


Láttam egy házat Budapesten...

Barátjától elemelt selyemszerűen eső, finom mintájú köntöse méregzölden feszül a felsőtestére, háta görbén hajlik, és gerince vonalát láthatóvá teszi a vékony anyag, ahogy könyökölve az erkély hideg kőkorlátjára támaszkodik. Szemüvege nem takarja az arcát, álmosan hunyorog a hajnali hűvösbe a lustán tekergő füstfelhő függönye mögül, amit szuszogva fúj maga elé.
Mögötte, a résnyire nyitott ajtón túl halkan búg a kávéfőző. A tegnapi alsónadrágjában és pasztell sárga zoknikban ácsorog, ujjai között forgatva a cigarettát – az néha megakad az aranyszín gyűrűben, majd továbbtáncol. Percek peregnek, alig zúg el pár autó az alatt a szűk utcában. A magas fa ágai között, ami a lakóház előtt feszül, áttörnek az első, olajfestékszerű, narancs fényfoltok.
James boldog.

---

A színház pompás és valódibb az életnél


 Lehajtotta a vörös bársony bevonatú ülést és óvatosan, hogy ne gyűrje meg csinos ruhadarabjait (fekete nadrág, hófehér, kikeményített gallérú ing, méregzöld zakó, nyakában vérvörös csokornyakkendő) ült le rá, egy darabig ficergett, majd a színpadra emelte szürke szemeit. A mozgolódás, zörgő pusmogás lassan elhalt körülötte, a fények is eltompultak, míg nem elnyelte a teret a sötétség.
 Egy reflektor felvillant, az emelvény közepén csinos lány zengte sorait, K-t azonnal elnyomta az unalom. Egyre inkább lejjebb süllyedt ültében, és mikor már azon volt, hogy megadja magát, a színpadra lépett egy újabb alak. A díszletet elnyelte a függöny, a zene megszűnt, a közönség elolvadt – legalábbis K-nak. Nem tudta elszakítani a pillantását a férfiról, aki alig fél perce toppant be a színészek közé és csak a háttérben ácsorgott (bár így is magasabb volt mindenkinél). „Szólalj meg” dőlt egyre előrébb, a csokornyakkendője vészesen veszítette torkát „Könyörgöm, szólalj meg!”.
 És a kérés beteljesült; a férfi előrébb lépett – K akkor vette észre milyen díszes jelmez van rajta, azelőtt csak gyönyörű arcát és fényes, kontyba fogott haját nézte – és szavakra nyitotta kipirosodott ajkait.
 A nézők mind K felé fordultak, értetlenül pillantgattak rá. Észre se vette, hogy míg az ismeretlen színész szavalt, ő felállt ülőhelyéről és a beszélőre bámult. Mikor rajtakapta magát, zavarában hangosan elnézést kért, és kirohant a legközelebbi ajtóhoz. Ott végül megtorpant és visszafordult a színpad felé; a férfi már nem volt rajta.


---

Olajfestmény 


Olyan, mint egy olajfestmény, amin minden apró vonás lágy, kedves, illatos. A kor nem fog rajta, a puha arcszőr alatt ott bújik az íves, gyermeki áll, hatalmas, csukott szemei alatt is csak a szemhéjait lehúzó hosszú, fényes szempillák árnyéka vetül. A szemöldökei ívesen, gondosan pihennek fölöttük. Járomcsontjai nem látszanak – helyette rózsaszín pír fut végig arca egyik felétől a másikig. Orra egyenesen indul, mintha a festő mérnöki pontossággal húzta volna meg a vonalat, majd gömbölydeden fejeződik be; alatta a szája. A szája is gyönyörű. Az ajkai vastagok – nem túlságosan, a művész mértékkel kent fel a pasztellszínből. Fényesek, enyhén elnyílnak, ahogy szuszog. Mogyoróbarna, selymes haj keretezi az arcát; hullámokban, fodrokban, kócosan. Jobb kezének ujjai óvatosan érintik a vállát, mintha szándékosan vette volna fel azt a testtartást, pedig nemrég mocorgott, azelőtt az oldalán pihent.
Felrebbentek a pillái, hunyorogva, értetlenül mért végig a habfürdő szerű takarók közül.
-          Mit bámulsz? – nyöszörögte.
-    Semmit. Fogd be és aludj vissza – azzal én is hanyattfeküdtem és magamra húztam a pokrócom.Megjegyzések

 1. Csak fekszem az ágyban, az agyam ilyen későn már használhatatlan, erre elolvasom ezeket a csodákat, már másodjára és miközben próbálok nem elaludni, vigyorgok, ahogy csak tudok. // Mondtam már, hogy mindent imádok, ami a fiaiddal kapcsolatos? Csak mert szerintem nem elégszer D:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor majd még beiktatok pár ilyen estimesét! Örülök, hogy tetszettek!!

   Törlés
 2. Ez kell nekem másnaposságra genyó jobb mint akármi húslevesek. Láv

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csak szólj, ha italozol és azonnal írok neked egy csokornyi drabblet!

   Törlés
 3. @Cassie: Köszönöm szépen, nagyon örülök, ha tetszettek!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Transz* fun; hogyan ne halj meg nyáron

Milyen egy nonbinary személlyel kapcsolatban élni?