A mi padunk pt. 1 | Tanár/JK Az összes tekintet rászegeződött a tanáriban. Szúrósan nézték legújabb kollégájukat, aki ügyet se vetve a sugdolózásokra és a bíráló pillantásokra lépett ki a hideg neonfénybe. Megigazította kopott zakóját, ráfogott a kezében szorongatott papírkötegre és elindult a százhatos terem felé. Új cipője gumitalpa csikorgott a folyosó padlóján, ahogy a megfelelő számlapot keresve sétált végig a szekrények között. 
 Mielőtt lenyomta volna a kilincset, még utoljára megnézte magát az egyik vitrin üveglapjában. Hosszú ujjaival beletúrt fekete göndör hajába, ami kócosan kunkorodott a szélrózsa minden irányába, de az pillanatokon belül ugyan úgy visszaomlott a homlokába. Benyitott a terembe, ahol a diákok már többé-kevésbé a helyükön ülve csevegtek, a reggelinek hozott maradékaikat majszolták, vagy az új tanárra várva meredtek maguk elé. Szürke szemeivel végigpásztázta a gyerekeket, akik a megjelenésére mind elhallgattak.
-          Jó reggelt – dobta le a táskáját és a kezében cipelt papírokat a tanári asztalra, majd a sarkára ült annak, és lazán keresztbe tette a lábait. A futócipői egyáltalán nem mentek a slamposan elegáns öltözékéhez, amin páran kuncogni kezdtek a hátsó sorban – Ábel Kiss vagyok, az új irodalomtanár, örülök a találkozásnak! – előhúzta a termoszát egy bögrével együtt, és nem zavartatva magát, töltött magának az erős illatű gyümölcsteából – Heti három óra gyönyör velem, remélem élvezni fogjátok – itt a jókedvű lányok felé pillantott, akik nem csak a cipőkön, de a korai teadélutánon is kacarásztak, mire azoknak az arcukra fagyott a mosoly.
-          Hívjatok Mr Kissnek, vagy Mr K-nek, ha valakinek nem menne a kiejtése – szürcsölve cserélte fel a lábait, aztán az egyik tizenöt éves forma fiú felé fordult – Te! Igen, mesélj, te ki vagy?


 Miután kicsöngettek, hátára kapva a fekete táskát baktatott ki a teremből. A gyerekek pusmogva, őt bámulva várták, amíg eltávolodik. Szívott egyet az orrán. Nem volt kedve visszamenni az idős, keserű képű tanárok közé, akiknek a legnagyobb örömük a héten az ő felbukkanásának kibeszélése volt. Nyomorult mind. Magában szitkozódva rótta a folyosókat, míg a hátsó kijárathoz nem ért. Elsietett a tornaterem előtt és kilépve az udvarra felsóhajtott. Ledobta magát, és fittyet hányva az ablakból leskelődő emberekre hanyatt feküdt a puha pázsiton. Lehunyt szemekkel, lassan szuszogott. 
 Úgy érezte figyelik. Hirtelen kinyitotta a szemeit és körbenézett. Mikor senkit nem látott a közelben, megnyugodva az oldalára fordult. Még négy óra és azt csinál, amit akar.
 Jimmy a madzagra erősített sípját pörgetve kóválygott a futópálya körül, dudorászva, mint minden reggel, mikor nem volt első órája. Ő volt a legfiatalabb az egész tanári karban a huszonnégy évével – egészen addig a napig. Átvágott az izomlazító szagban úszó tornatermen és jókedvűen a hátsó kijárat felé vette az irányt, de mikor meglátta a tőle pár méterre elsuhanó fiatal férfit, megdermedt. Némán figyelte, ahogy a másik ruganyos léptekkel a friss levegőre siet. Végignézte, ahogy leül a földre és minden szó nélkül elfekszik.
-          Készüljön James, tíz perc és jönnek a lányok! – lépett mögé egy ősz szakállú ember.
-          Tudom, mindjárt bemegyek! – oda se nézett a másik testnevelés tanárra, nem tudta levenni a szemeit a fáradt arcról. Végigsimított világosbarna haján, majd újra pörgetni kezdte a sípot az ujján – Mondd, Thomas, felvettek egy új tanárt?
-          Fel, valami fiatal idiótát, mindenki róla beszél – észrevette az emlegetett alakot a fűben és fejcsóválva mutatott felé – Nézd meg, mit csinál ez? Én mondom, nem normális.
 Jimmy még mindig a karikás szemeket és az erős arccsontokat nézte.
-          Nekem tetszik – mondta mosolyogva.


 A sápadt férfi szemei felpattantak és körbekémlelték az udvart. Ugyan abban a pillanatban Jimmy ijedtében fejbe vágta magát a síppal. Az ismeretlen jeges tekintetétől kirázta a hideg. Gyorsan bebújt az ajtófélfa mögé. 
 Majd' kiugrott a szíve.---

Az eredeti sztorit ITT tudod olvasni
>>> A mi padunk pt. 2

Megjegyzések

 1. Nagyon jó lett!!
  Amikor elolvastam hogy Ábel irodalom tanár konkrétan fangörcsöt kaptam (még mindig). Annyira illik rá!

  VálaszTörlés
 2. Istenem de édes hát megzabálom
  10pontos as always

  VálaszTörlés
 3. @Miramaru: örülök, ha tetszett! és szerintem is, biztos jól adná elő az egri csillagokat

  @Mercedesz Schier: daww thank you, elpirulok helyettük is

  VálaszTörlés
 4. Jajj hát össze-vissza olvadtam, hogy rágjam ki a húsukat. *3* Remek lett! owo

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Transz* fun; hogyan ne halj meg nyáron

Milyen egy nonbinary személlyel kapcsolatban élni?